Charlot Ruhe

20230124_114205.jpg

Ik ben Charlot Ruhe en het is mijn passie om je nieuwe inzichten te geven en je blijvend van jouw klachten af te helpen of om hiermee om te leren gaan. 

De afgelopen jaren heb ik mij als oefentherapeut vooral bezig gehouden met het begeleiden van mensen met klachten aan de bovenste lichaamshelft, denk hierbij aan rug- nek- en schouderklachten of bijvoorbeeld hoofdpijn.


Mijn visie is dat om de lichamelijke klacht aan te pakken, moet er gekeken worden naar het totaal plaatje. Heb je bijvoorbeeld nek- en schouder klachten, dan is het belangrijk om te bekijken of je een goede werkhouding hebt en hoe je beweegt, maar ook of je veel stress ervaart en of je voldoende kunt ontspannen en goed slaapt. Ik coach en begeleid je graag om erachter te komen waar de echte oorzaak zit van jouw klachten. Samen stellen we een plan op om tot een goede balans te komen en zo de klachten te verminderen.


Na een aantal jaren werken in de praktijk merkte ik dat de relatie tussen lichamelijke en psychische klachten enorm sterk is. Sinds 2021 volg ik daarom naast mijn werk als oefentherapeut de master opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut. Dat wil zeggen dat ik mijn kennis op het gebied van de connectie tussen het psychische en het lichamelijke steeds verder uitbreid. 


Maar wat voor klacht er ook speelt, mijn belangrijkste uitgangspunt is hoe het écht met je gaat. Dus of je klachten ervaart aan je rug, nek of schouder of juist meer last hebt van spanning, stress, vermoeidheid of pijn, dan zoek ik graag samen met jou naar een manier om hier weer grip op te krijgen.

 

Opleiding
2023Kaakfysiotherapie
2021- hedenMaster Psychosomatisch Fysiotherapeut Msc. (i.o.) Hogeschool Utrecht
2021Herhaling motivational interviewing
2019Leefstijlcoach volgens Slimmer
2018Slaapoefentherapie
2018''Schouder: a state of art''
2017Motivational interviewing
2017Bewegingsketens, nek/schouder/arm
2015Sportmasseur opleiding bij Leffelaar
2015Opleiding oefentherapie

Informatie

Rol
  • Oefentherapeut
  • Master Psychosomatisch Fysiotherapeut 

 

  • Verbijzonderingen: Slaapproblematiek, overspanning/burn-out, hoofdpijn, schouder, houdings-gerelateerde klachten, hyperventilatie/ademhalingsklachten, kaakfysiotherapie.
Gegevens

Kwaliteitsregisters: Charlot Ruhe is aangesloten bij het Kwaliteitsregister Oefentherapie (KP). En geregistreerd in het BIG-register onder registratienummer 07838511 (Wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg)

Neem contact met ons op.

Maak een afspraak