Nieuwe collega: Koen van der Meulen

Koen.JPG

Hoi! Ik ben Koen. Na mijn studie fysiotherapie in juli 2021 afgerond te hebben ben ik werkzaam geweest bij verschillende praktijken. Sinds januari 2024 ben ik het nieuwste lid van fysiotherapie Wittevrouwen!

In mijn eerste jaren als fysiotherapeut heb ik veel verschillende mensen gezien en allerlei soorten klachten behandeld. Zo ben ik er gaandeweg achter gekomen dat mijn interesse in de fysiotherapie vooral ligt bij het behandelen van nek- en rugklachten, welke gepaard kunnen gaan met hoofdpijn en/of duizeligheid. Voor andere klachten kan je natuurlijk ook bij mij terecht!

Afgelopen jaar heb ik samen met Charlot de cursus Manuele therapie bij Hals- en kaakklachten gevolgd. Dit was een mooie aansluiting op mijn interesse in het behandelen van nek- en bovenrug klachten. Wist je dat de spieren in de nek, hals en kaak samen een soort delicate cirkelverbinding vormen en elkaar in balans houden? Grote kans dus dat wanneer je last heb van bijvoorbeeld je kaak, er ook wel wat spanningen in je nek te vinden zijn.

Naast de Hals kaak cursus heb ik ook de cursus Dry Needling gevolgd. Dry Needling een methode waarbij acupunctuur naaldjes worden gebruikt om spanningen in spieren aan te pakken. Dry Needling is een mooie tool, maar geen wondermiddel op zich. Het is dus wel nodig om nog verder te kijken naar wat er allemaal nodig is om jouw klacht blijvend te verhelpen. Denk hierbij aan het mobiliseren van gewrichten, oefeningen en bewegingsadviezen.

Ook heb ik een korte cursus in neurodynamica gevold. Bij neurodynamica wordt er gekeken naar de beweeglijkheid van zenuwen in het lichaam. Als er  een probleem ontstaat met een zenuw in relatie tot zijn omgeving, kan dat leiden tot vervelende klachten in bijvoorbeeld de schouders, armen of benen en handen en voeten. Door de omgeving van de zenuw te behandelen kunnen klachten vanuit verstoorde neurodynamica behandeld worden.

In mijn vrije tijd houd ik ervan om actief bezig te zijn. Zo ben ik een aantal keer per week in de boulder- of klimhal te vinden en ga ik, indien de condities het toelaten, graag met mijn surfboard naar de kust om te surfen.

Ik ben werkzaam op de dinsdagen en donderdagen. App of bel naar de praktijk of maak online een afspraak en dan kijken we samen naar hoe we jou het beste blijvend van je klachten af kunnen helpen!

Neem contact met ons op.

Maak een afspraak