Tarieven

Vergoeding van de behandeling kan via je zorgverzekeraar lopen, hieronder leggen we uit hoe dat werkt en wanneer dat van toepassing is. Indien je de behandelingen zelf moet betalen staan, zijn de particulieren tarieven van toepassing.

De verschillende zorgverzekeraars sluiten contracten af met de fysiotherapie praktijken. In deze contracten bepaalt de zorgverzekeraar welk bedrag voor een behandeling vergoed wordt. De dekking voor fysiotherapie is bij elke verzekering verschillend. Wij sturen de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar met welke wij een contract hebben indien je vergoeding krijg vanuit je (aanvullende) polis. Als we geen contract hebben, krijg je de rekening zelf en kan je deze vervolgens indienen bij je verzekering. Zie hieronder voor verdere uitleg.
Indien je geen vergoeding (meer) hebt vanuit je (aanvullende) polis, krijg je de rekening zelf volgens de tarieven verderop op de pagina.
De vergoedingen gelden voor reguliere fysiotherapie en specialisaties zoals manuele therapie, oedeemtherapie en psychosomatiek.

2023
Fysiotherapie Praktijk Wittevrouwen heeft voor 2023 de meeste zorgverzekeraars contracten afgesloten. Enkele zorgverzekeraars voldoen echter niet aan onze kwaliteitseisen of hebben een dusdanig laag tarief dat wij de kwaliteit niet kunnen garanderen. Dit jaar voldoen echter niet alle verzekeraars aan onze kwaliteitseisen m.b.t. acceptabel tarief en verminderde administratieve lasten, dat wij niet met elke zorgverzekeraar een contract hebben gesloten.

 

WEL CONTRACT

In 2023 heeft Fysiotherapie Praktijk Wittevrouwen  wel een contract met 

Achmea, CZ, VGZ, Menzis, DSW en A.S.R.

Voor een duidelijk overzicht welk label bij welke zorgverzekeraar hoort kijk je op  zorgwijzer.nl

GEEN CONTRACT
In 2023 heeft Fysiotherapie Praktijk Wittevrouwen om bovenstaande reden geen contract met: 

ENO (en zijn labels: Salland, Hollandzorg en Zorgdirect),
Zorg en Zekerheid (en zijn label: AZVZ) en
Caresq (en zijn labels: EUCARE en Aevitae).

Voor een duidelijk overzicht welk label bij welke zorgverzekeraar hoort kijk je op  zorgwijzer.nl

Ben je verzekerd bij één van de labels die vallen onder bovenstaande verzekeraars, dan ontvang je van ons een factuur. De factuur dien je zelf aan ons te betalen en vervolgens zou je deze kunnen indienen bij je zorgverzekeraar. Volgens de voorwaarden van de zorgverzekeraar krijg je soms een deel van het factuurbedrag terug. Dit bedrag verschilt per verzekeraar en polis en is meestal 50-60% van onze tarieven.

Fysiotherapie Praktijk Wittevrouwen heeft  in 2023 ook geen contract met ONVZ, PNO en VVAA (of verwante verzekeringen). Hier is sprake van een restitutie verzekering. Dit betekent dat je, wanneer je aanvullend verzekerd bent, het volledige factuurbedrag terug krijgt van de verzekeraar. Je betaalt onze rekening dus eerst zelf en dient deze vervolgens in bij de zorgverzekering. 
Indien je géén restitutie verzekering hebt bij één van deze verzekeraars maar een natura verzekering, is het mogelijk dat je kosten niet vergoed worden. Dit geldt bijvoorbeeld bij zorgverzekering 'Jaaah' (van ONVZ). 

Wij willen graag vermelden dat het betalen van de rekening altijd de volledige verantwoordelijkheid van de patiënt is. Dus indien je zorgverzekeraar onze behandelingen niet vergoedt, betekent dit dat je zelf verantwoordelijk bent voor het betalen van deze facturen.

Niet verzekerd

 

Onderstaande tarieven zijn van toepassing indien je geen aanvullende verzekering hebt of het aantal behandelingen is overschreden.
 

Tarieven 2023

Behandeling fysiotherapie in de praktijk (max 30 min)€ 45,-
Screening, Intake en onderzoek (zonder verwijzing) (max 30 min)€ 65,-
Intake en onderzoek mét verwijzing (max 30 min)€ 55,-
Psychosomatische fysiotherapie (max 40 min)€ 65,-
Oedeemtherapie (max 40 min)€ 65,-
Manuele Therapie (max 30 min)€ 53,-
Toeslag Aan Huis behandeling€ 20,-
Telefonisch consult a 15 minuten€ 20,-

 

ZorgTraject

 https://zorgtraject-utrecht.nl

Investering: eenmalig €135,- en maandelijks €60,-

Hand- en pols spalken

  • groot: € 35,-
  • klein: € 8,-
  • reparaties kosteloos

*De kosten voor spalk materiaal voor handtherapie worden door geen enkele verzekeraar vergoedt.


Massage 

Massage zonder medische indicatie en/of verwijzing arts: €39,00 per 30 minuten.
Strippenkaart 5 massages: €185,00 (i.p.v. €195,00)

De verzekeraar vergoedt geen massages. Je kunt de nota dus niet bij hen indienen.
 

Niet nagekomen afspraken

Behandelingen die niet minstens 24 uur van te voren zijn afgezegd, worden in rekening gebracht. 
De kosten voor een niet nagekomen afspraak bedraagt 75% van het te factureren bedrag (zie bovenstaande tabel tarieven).

 

Overige informatie

  • Voor behandeling Aan Huis is een verwijzing van de huisarts noodzakelijk, let op dat er op de verwijzing 'behandeling aan huis' staat! 
  • Voor intake & onderzoek mét verwijzing van de huisarts/specialist, dient de verwijzing voor de intake fysiek of digitaal aanwezig te zijn tijdens de eerste afspraak. Deze kan niet achteraf uitgeschreven worden!!
  • Prijswijzigingen voorbehouden.
  • Alle tarieven zijn incl. BTW.
  • Je bent ten alle tijde zelf verantwoordelijk voor de betaling van je factuur.
  • Aan bovenstaande opsomming kun je geen rechten ontlenen.
Verzekerd

Wisselen van zorgverzekeraar?

Elk jaar mag je in januari kiezen voor een nieuwe zorgverzekeraar. De keuze is reuze en het is lastig om door alle verschillende voorwaarden een helder beeld te krijgen.
Het KNGF heeft enkele tips, checklists en adviezen op een rij gezet voor het kiezen van een zorgverzekering specifiek voor fysiotherapie. https://www.defysiotherapeut.com/goed-verzekerd/ 

Via enkele zorgvergelijking sites kun je kijken welke zorgverzekering voor jou het voordeligst is voor 2023. Let op! Je huidige zorgverzekering dien je vóór 31 december op te zeggen en je nieuwe zorgverzekering dien je vóór 31 januari af te sluiten! Hieronder enkele sites die kunnen helpen:

https://www.zorgverzekeringwijzer.nl/ 
https://www.consumentenbond.nl/
https://www.zorgwijzer.nl/

Ken je ons ZorgTraject al?

https://zorgtraject-utrecht.nl/

Neem contact met ons op.

Maak een afspraak